درباره ما
مجموعه ی محصولات ویتاول، برند مادر مکمل های غذایی و دارویی شرکت داروسازی مهبان دارو است که در بازار ایران با شعار Always Well With Vitawell با تلاش تیم حرفه ای و کار آمد ، با هدف ارائه بهترین محصولات مکملی از نظر کیفیت و قیمت در اختیار مصرف کنندگان ایرانی قرار دهد .
اطلاعات تماس
تهران ، ولیعصر ، بلوار اسفندیار ، پلاک 30 ، ساختمان مهبان
سایت مهبان
Official@vitawell.ir
021-88678994

پوکی استخوان و مصرف شیر

پوکی استخوان و مصرف شیر

پوکی استخوان چیست ؟

پوکی استخوان یک بیماری پیشرونده است که در آن استخوان ها از بین می روند و در طول زمان توده استخوانی یا مواد معدنی را از دست می دهند.

نام توصیف کننده ی ماهیت این بیماری: پوکی استخوان = استخوان های متخلخل است.

علل و عوامل متعددی مانند ورزش و هورمونها وجود دارد که مرتبط با تغذیه نیستند.

پوکی استخوان در زنان بیشتر از مردان است، به خصوص بعد از یائسگی. این امر به طور قابل توجهی خطر ابتلا به شکستگی استخوان را افزایش می دهد که می تواند تاثیر بسیار منفی بر کیفیت زندگی داشته باشد.

پوکی استخوان

آیا واقعا لبنیات برای استخوان خوب است؟

محصولات لبنی بهترین منابع کلسیم هستند و کلسیم ماده معدنی اصلی برای استخوان و همچنین برای جلوگیری از پوکی استخوان است.

به همین دلیل، توصیه می شود هر روز از مصرف فراورده های لبنی استفاده کنید.

اما بسیاری از مردم نمی دانند که آنها در رژیم غذایی خود نیاز به مواد لبنی دارند.

مصرف لبنیات از نقطه نظر رشد و تکامل معنی ندارد

ایده ای که انسان های بالغ “نیاز به” لبنیات را در رژیم غذایی خود دارند، به نظر نمی رسد بسیار حساس باشند.

انسان تنها موجودی است که بعد از شير گرفته شدن لبنیات مصرف می کند و همچنین فراورده های لبنیاتی دیگر را مصرف می کند.

قبل از اینکه حیوانات اهلی شده باشند، شیر احتمالا یک خوراکی لذیذ است که فقط برای نوزادان محفوظ است. با این حال، مشخص نیست که به چه میزان شکارچیان شیر حیوانات وحشی را جمع آوری کرده اند.

با توجه به این که مصرف شیر در بین بسیاری از افراد در طول تکامل انسان ها بسیار نادر است، فرض بر این است که انسان ها کل کلسیم مورد نیاز خود را از سایر منابع غذایی دریافت می کنند.

با این حال، حتی اگر لبنیات در رژیم غذایی انسان ضروری نباشد، این بدان معنا نیست که مفید نمی باشد. این به خصوص برای افرادی بکار می رود که کلسیم زیادی از منابع غذایی دیگر دریافت نمی کنند.

کلسیم

استخوان های شما نقش یک ساختار را ایفا می کنند، آنها همچنین مخزن اصلی کلسیم بدن هستند که دارای چندین عملکرد اساسی در بدن است.

بدن شما سطح کلسیم را در یک حدی نگه می دارد. اگر از رژیم غذایی کلسیم کافیبه بدن نرسد ، بدن شما آن مقدار کلسیم را از استخوان هایتان تامین میکند تا بتواند آن را برای سایر عملکردها که برای بقا مهم تر است، حفظ کند.

مقداری از کلسیم به طور مداوم از طریق ادرار دفع می شود. اگر رژیم غذایی کلسیم از دست رفته ی شما را جبران ننماید، استخوانهایتان در طول زمان کلسیم را از دست می دهند، و تراکم آنها کمتر می شود و احتمال بیشتری دارد که شکسته شوند.

مصرف زیاد پروتئین باعث کاهش سلامتی استخوان ها

علیرغم اینکه لبنیات حاوی کلسیم است، برخی معتقدند که محتوای پروتئین بالای آن می تواند پوکی استخوان ایجاد کند.

دلیل آن این است که وقتی پروتئین هضم می شود، اسیدیته خون افزایش می یابد. بدن سپس کلسیم را از خون می گیرد تا اسید را خنثی کند.

این نظریه اساسی رژیم اسید-قلیایی است که بر اساس انتخاب مواد غذایی است که دارای اثر قلیایی خالص هستند و اجتناب کردن از غذاهایی است که منجرب اسیدی شدن خون می شود.

با این حال، حمایت علمی از این نظریه وجود ندارد.

اگر چیزی باشد، محتوای پروتئین بالای لبنیات خوب است. مطالعات به طور پیوسته نشان می دهد که خوردن پروتئین بیشتر منجر به بهبود سلامت استخوان می شود.

نه تنها لبنیات غنی از کلسیم و پروتئین است، بلکه مملو از فسفر نیز می باشد. لبنیات با چربی کامل از گاوهای تغذیه شده با چمن نیز حاوی ویتامین K2 هستند.

پروتئین، فسفر و ویتامین K2 برای سلامت استخوان بسیار مهم هستند.

مطالعات نتایج ترکیبی را نشان می دهد

چند مطالعه نشان می دهد که افزایش مصرف لبنیات بر سلامت استخوان تأثیری ندارد و حتی ممکن است مضر باشد.

با این حال، اکثر مطالعات نشان می دهد که رابطه ای بین مصرف زیاد لبنیات و کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان وجود دارد.

حقیقت این است که مطالعات اغلب نتایج را با هم ترکیب می کنند. آنها برای تشخیص انجمن ها طراحی شده اند اما نمی توانند علت و معلول را اثبات کنند.

خوشبختانه، آزمایشات تصادفی کنترل شده می تواند به ما پاسخ واضحتری بدهد، همانطور که در فصل بعد توضیح داده می شود.

مطالعات با کیفیت بالا نشان می دهد که لبنیات موثر است

تنها راه تعیین علت و معلول در تغذیه، انجام یک آزمایش تصادفی کنترل شده است.

این نوع مطالعه “استاندارد طلایی” علم است.

این شامل جدا سازی افراد در گروه های مختلف است. یک گروه مداخله را دریافت می کند (در این مورد، لبنیات بیشتری می خورد)، در حالی که گروه دیگری هیچ کاری نمی کند و به طور عادی غذا می خورد.

بسیاری از این مطالعات اثرات لبنیات و کلسیم بر سلامت استخوان را مورد بررسی قرار داده اند. بسیاری از آنها نتایج مشابه ای بدست آورده اند.

دوران کودکی: لبنیات و کلسیم باعث افزایش رشد استخوانی می شود.

بزرگسالان: لبنیات میزان از دست رفتن استخوان را کاهش می دهد و منجر به افزایش تراکم استخوان می شود.

سالمندان: لبنیات تراکم استخوان را بهبود می بخشد و خطر شکستگی را کاهش می دهد.

لبنیات به طور مداوم به بهبود سلامت استخوان در آزمایشهای تصادفی کنترل شده در هر گروه سنی منجر شده است.

شیر غنی از ویتامین D در تقویت استخوان ها موثرتر است.

با این حال، مراقب مکمل کلسیم باشد. برخی مطالعات با افزایش خطر ابتلا به حمله قلبی مرتبط هستند.

بهتر است که کلسیم خود را از شیر یا سایر غذاهایی که حاوی کلسیم هستند مانند سبزیجات برگ سبز و ماهی دریافت کنید.

سلامت استخوان پیچیده است و بسیاری از عوامل مرتبط با شیوه زندگی در آن نقش بازی می کنند.

کلسیم یکی از مهمترین مواد غذایی است. برای بهبود یا حفظ سلامت استخوان شما باید مقدار کافی کلسیم را از رژیم غذایی خود دریافت کنید.

در رژیم مدرن، لبنیات درصد زیادی از نیازهای کلسیم را تامین می کند.

در حالی که بسیاری از غذاهای غنی از کلسیم را انتخاب می کنید، لبنیات یکی از بهترین منابع است.

منبع: https://www.healthline.com/nutrition/is-dairy-good-for-your-bones#section6