ارزش غذایی کرفس
[ar_aparat id=”P5pTH”]
آشنایی با ارزش غذایی کرفس
این گیاه حاوی مقادیر زیادی ویتامین K، ویتامینA ، ویتامین B2 و B6 و ویتامین C است. کرفس همچنین منبع خوبی از فولات، پتاسیم، منگنز، اسید پانتوتنیک و فیبر غذایی است. گیاه کرفس و دانههای آن هر دو حاوی مواد شیمیایی هستند که متخصصان تغذیه آنها را فیتونوترینت مینامند. کرفس حاوی دو آنتی اکسیدان مفید است. دانشمندان این دو ترکیب آپیژنین و لوتئولین را مینامند. تحقیقات نشان میدهد که آپیژنین و لوتئولین التهاب را کاهش میدهند و ممکن است به درمان طیف وسیعی از بیماریهای التهابی کمک کنند. کالری و قند کرفس نیز کم است و آن را به یک انتخاب مناسب برای یک میان وعده سریع و سالم تبدیل کرده است.
کرفس دارای خواص فراوانی است که به برخی از آن ها در زیر اشاره می کنیم:
پاکسازی کلیه ها و مجاری ادراری:
كرفس بهترین ماده غذایی برای برطرف كردن عفونت مجاری ادرار و اسید اوریك بالا از طریق ضدعفونی مجاری ادراری است،همچنین وجود روغنهای فرار در كرفس علاوه بر ایجاد عطر خوشایند این گیاه،باعث گشاد شدن مجاری كلیه میشوند و دفع اسید اوریك را تسهیل میكند.
کاهش بوی بدن دهان:
تجربه نشان داده است كه كرفس و غذاهای حاوی آن بوی بد دهان را از بین میبرد كه احتمالا به دلیل تركیب موادی كه در معده تولید میشوند با مواد معطر كرفس است.
تقویت لثه ها:
این گیاه حاوی ویتامین (ث) زیادی است و به همین دلیل مصرف آن به تقویت لثه ها كمك كرده و از بروز بیماری اسكوربوت پیشگیری میكند. مصرف كرفس همچنین به افراد كم خون،توصیه میشود.
کاهش فشار خون:
آب کرفس فشار خون را کاهش میدهد. تحقیقات نشان میدهد که کرفس به عنوان یک شل کننده عضله صاف، با بهبود سطح کلسیم و پتاسیم در سلول ها، باعث کاهش فشار خون میشود و موجب میشود رگهای خونی با سهولت بیشتری منبسط و منقبض شوند. به علاوه مصرف منظم کرفس به علت داشتن پتاسیم به کاهش فشارخون بالا و متعادل کردن سطح سدیم در بدن کمک می کند.
کاهش اسید اوریک در بدن:
زمانی که میزان اسیداوریک در بدن افزایش مییابد و بیماریهایی مانند نقرس و درد مفاصل بروز میکند، مصرف کرفس میتواند سطح اوره را پایین آورد.
کرفس برای بیماران سرطانی مفید است:
فتالیدها، فلاونوئیدها و پلی استیلن ها که خاصیت مبارزه با سرطان دارند در کرفس وجود دارد. آن ها به سم زدایی مواد سرطان زا کمک می کنند.
کرفس همچنین حاوی کومارین هایی است که فعالیت گلبول های سفید خاصی را افزایش می دهد و می تواند به طور موثر با سرطان نیز مبارزه کند. این اجزا تمایل دارند، رادیکال های آزاد شناور در بدن را قبل از اینکه آسیبی وارد کنند، خنثی می کنند.
مناسب برای دستگاه گوارش:
حاوی نوع خاصی از عصاره اتانولی است که برای محافظت از پوشش دستگاه گوارش در برابر زخم مفید است. عصاره کرفس این قابلیت را دارد که سطوح تخلیه شده مخاط معده را که در مخاط معده مورد نیاز است، جبران کند تا از ایجاد سوراخ ها و منافذ ریز جلوگیری کند.
همچنین اعتقاد بر این است که کرفس به دلیل وجود ترکیبات شیمیایی مانند فلاونوئیدها، تانن ها، روغن های فرار و آلکالوئیدها، معده و روده ها را تغذیه می کند.
این گیاه حاوی درصد بالایی فیبر است،بنابراین ملین بسیار مناسبی به شمار میآید و مصرف برگ و ساقه های كرفس در مورد كسانی كه از ناراحتی های گوارشی نظیر یبوست رنج میبرند بسیار نافع است.
دارای خاصیت سم زدایی:
تمام قسمت های گیاه کرفس از جمله دانه، ریشه و برگ را می توان به عنوان آنتی اکسیدان استفاده کرد. با گنجاندن این سبزی در رژیم غذایی خود می توانید از بیماری های کلیه، لوزالمعده، کبد و کیسه صفرا جلوگیری کنید.
تقویت سیستم ایمنی:
دانه های کرفس دارای اثرات ضد میکروبی خاصی هستند که باعث می شود قرن ها به عنوان یک داروی گیاهی مورد استفاده قرار گیرد. عصاره ی استخراج شده از دانه کرفس با ترکیبات باکتریایی مضری که باعث عفونت در انسان می شود مخلوط گردید و مشاهده شد که عصاره قادر به تصفیه و کاهش رشد باکتری ها می شود. این نشان می دهد که کرفس می تواند ایمنی بدن شما را تقویت کرده و با عفونت های باکتریایی مبارزه کند. به علاوه کرفس سرشار از ویتامین A و C و همچنین آنتی اکسیدانها است و یکی از خواص کرفس تقویت سیستم ایمنی است. خوردن منظم این سبزی غنی از ویتامین C میتواند خطر ابتلا به سرماخوردگی را کاهش داده و از بدن در برابر انواع دیگر بیماریها محافظت کند.
برگ کرفس برای دیابت مفید است:
برگ کرفس دارای فیبر بالایی است و به کنترل دیابت کمک می کند. کرفس در مبارزه با دیابت نوع 2 موثر است.
کاهش وزن:
کرفس کالری بسیار کمتری دارد اما بسیار سیرکننده است زیرا سرشار از فیبر غذایی است. این باعث می شود در صورتیکه قبل از غذا یک لیوان آب کرفس بخورید، احساس سیری کنید. کرفس به کاهش وزن کمک می کند و همچنین باعث نمی شود همیشه احساس گرسنگی کنید. افرادی كه از 1 لیوان آب كرفس به همراه لیموترش به شكل هر روزه یا یك روز در میان در زمان استفاده از رژیمهای كاهش وزن، بهره بردهاند، یك تا دو كیلوگرم كاهش وزن علاوه بر میزان عادی داشته اند.
البته کرفس برای همه افراد مفید نمی باشد، خوردن كرفس برای بیماران مبتلا به صرع نیز مضر است زیرا حملات آنها را تحریك میكند. همچنین در افرادی كه به ورم كلیه مبتلا هستند،منع مصرف دارد.
پیشنهاد ما به شما:
در این مبحث در رابطه با اثر کرفس در تقویت سیستم ایمنی صحبت شد. با توجه به اینکه قرص ایمیبان ویتاول مجموعه ای از تمام موادی را جمع آوری کرده است که در زمینه تقویت سیستم ایمنی بدن موثراند.
ویتامین های سی، ای و د3 دارای خاصیت آنتی اکسیدانی هستند و از فعالیت رادیکال های آزاد در بدن جلوگیری می کنند. این رادیکال های آزاد باعث بروز بسیاری از بیماری ها نظیر دیابت، سرطان ها و… می شوند. زینک موجود در این محصول علاوه بر تقویت سیستم ایمنی بدن در کنار ویتامین سی در جلوگیری از ریزش مو و بهبود رشد مو و ارتقا کیفیت پوست موثر است.
References:
https://www.lybrate.com/topic/benefits-of-celery-and-its-side-effects
https://www.hamshahrionline.ir/news/632860/