آشنایی با انواع آرتروز OA علائم و درمان آن
آرتروز چیست؟
آرتروز (OA) شایع ترین بیماری مفصلی در بزرگسالان است و شیوع آن با افزایش سن باعث ناتوانی در افراد مسن می شود.
شایعترین علائم آرتروز OA درد ، سفتی مفصل ، چسبندگی در حرکت و محدود کردن حرکت مفصل است. درد یک علامت ناتوان کننده آرتروز OA است که باعث کاهش قابل توجه کیفیت زندگی بیماران مبتلا می شود. داروهای تجویز شده معمول برای آرتروز OA شامل داروهای ضد درد و ضد التهاب غیر استروئیدی است، اما این داروها ممکن است در استفاده طولانی مدت عوارض گوارشی و کلیوی ایجاد کنند بنابراین ، تقاضای داروهای جدید ضد درد و ضد التهاب وجود دارد که می تواند درد مزمن مرتبط با آرتروز OA را به روشی موثر و ایمن کنترل کند.
آرتروز OA غالباً به عنوان بیماری (سایش) شناخته میشود. اما علاوه بر تجزیه غضروف، آرتروز کل مفصل را تحت تأثیر قرار میدهد و باعث ایجاد تغییراتی در استخوان و تحلیل رفتن بافتهای پیوندی مفصل شده و همچنین باعث التهاب پوشش مفصلی میشود.
عوامل ایجاد آرتروز OA
- بالا رفتن سن
- افزایش وزن
- تغذیه نامناسب
- بیماری های مفصلی
- شکستگی های قبلی ناحیه زانو
- بی حرکت کردن طولانی مدت زانو
انواع مختلف آرتروز OA
- آرتروز اولیه
- آرتروز ثانویه
- آرتروز دژنراتیو
- آرتروز التهابی
- آرتروز عفونی
- آرتروز متابولیک
داروهای ضد آرتروز موجود فقط دارای اثر بخشی هستند و استفاده طولانی مدت آنها با عوارض جانبی همراه است .
گیاه سنجد با نام علمی Elaeagnus Angustifolia یک گیاه دارویی با خواص ضد درد و ضد التهاب است.
گیاهان دارویی همیشه به عنوان یک منبع ضروری برای یافتن داروهای طبیعی با عملکردهای متفاوت و حداقل عوارض جانبی در نظر گرفته شده اند.
گیاهان متعلق به تیره Elaeagnus (Elaeagnaceae) به طور گسترده در مناطق وسیعی از مناطق شمالی آسیا تا هیمالیا و اروپا رشد می کنند. یکی از گونه های این جنس ، Elaeagnus angustifolia (EA) ، همچنین به عنوان زیتون روسی شناخته شده است ، در طب سنتی ایران گزارش شده است که به دلیل خواص ضد التهابی و ضد درد در درمان بیماران مبتلا به بیماری های روماتیسمی مورد استفاده قرار می گیرد و تاثیر قابل مقایسه با استامینوفن و یا ایبوبروفن دارد.
کاربردهای دیگر گیاه سنجد (EA) که به عنوان دارو بصورت سنتی از آن استفاده می شود شامل: تب ، اسهال خونی آمیبی ، مشکلات دستگاه گوارش (حالت تهوع ، استفراغ و زردی) ، زردی ، کزاز و آسم است.
References:
doi: 10.17179/excli2015-639
doi: 10.1136/annrheumdis-2013-204573