درباره ما
مجموعه ی محصولات ویتاول، برند مادر مکمل های غذایی و دارویی شرکت داروسازی مهبان دارو است که در بازار ایران با شعار Always Well With Vitawell با تلاش تیم حرفه ای و کار آمد ، با هدف ارائه بهترین محصولات مکملی از نظر کیفیت و قیمت در اختیار مصرف کنندگان ایرانی قرار دهد .
اطلاعات تماس
تهران ، ولیعصر ، بلوار اسفندیار ، پلاک 30 ، ساختمان مهبان
سایت مهبان
Official@vitawell.ir
021-88678994

مصرف ویتامین D برای مقابله با ویروس کرونا

مصرف ویتامین D برای مقابله با ویروس کرونا

ویتامین D و علت های کمبود آن در بدن افراد مختلف:

ویتامین D چون یک ویتامین محلول در چربی است در افراد چاق که وزن بالایی دارند سطح این ویتامین در خون کم است. به علاوه به غیر از افرادی که وزن بالایی دارند، در افرادی که قند (مانند افراد دیابتی) و فشارخون دارند نیز، نیاز به ویتامین D بیش تر است. در واقع کمبود ویتامین D ممکن است از رنگ و طعم مصنوعی موجود در غذاهای فرآوری شده، نوشابه ها، عدم قرار گرفتن در معرض آفتاب، هرگونه بیماری مزمن مانند دیابت، فشار خون بالا، بیماری مزمن کلیه، چاقی و غیره ناشی شود.

گرما (اجتناب از قرار گرفتن در معرض نور خورشید) و رنگ پوست (اثر UV کمتر برای ویتامین D در پوست های تیره تر) باعث می شود که کشورهای آفریقایی سطح ویتامین D بالاتری نسبت به کشورهای اسکاندیناوی داشته باشند.

بررسی مطالعاتی در رابطه با تاثیر ویتامین D در کاهش مرگ و میر بیماری های مختلف:

3% سلول های بدن انسان دارای رسپتور ویتامین D هستند از این رو کل سیستم ایمنی و انعقاد خون بدن تحت تاثیر این ویتامین است. در صورتی که ویتامین D زیر 20 باشد، حتی قبل از پاندمی کووید بیماری مبتلا به آنفولانزا به علت ذات الریه با مرگ مواجه می شد.

همچنین چندین مقاله حاکی از آن است که سطح ویتامین D زیر 30 در افرادی که دچار سپتیسمی ( عفونت در خون) شده بودند، به دلیل انعقاد منتشر داخل عروقی (DIC) با مرگ مواجه می شدند.

ترومبوز سیاهرگی عمقی به معنای تشکیل لخته خونی در دیواره داخلی یک سیاهرگ عمقی است. این اختلال که به DVT معروف است، بیشتر سیاهرگ ‌های اندام تحتانی را درگیر می‌کند. ایجاد لخته‌های خونی در مسیر عروق خونی اندام‌ها، باعث اختلال جریان خون شده و در نتیجه منجر به انسداد نسبی یا کامل عروق خونی می‌گردد. اگرچه ترومبوز سیاهرگی (وریدی) عمقی بیشتر در سیاهرگ‌های اندام تحتانی اتفاق می‌افتد، ولی به علت استفاده از کاتترهای ساب کلاوین، وقوع آن در اندام فوقانی نیز در حال افزایش است. DVT از مشکلاتی است که در بیماران ارتوپدی با شکستگی اندام‌های تحتانی مواجه هستیم چون بیماران اکثراً مسن هستند و تحرک کمی دارند. اگر DVT حرکت کند به آمبولی ریوی تبدیل می‌شود که نهایتا می تواند باعث مرگ بیمار شود. مشاهده شده، اگر ویتامین D افراد بین 80-50 باشد احتمال DVT 0.1 می شود.

مطالعات انجام شده در رابطه با تاثیر ویتامین D بر کرونا:

بیماری کرونا ویروس (COVID-19) به سرعت در حال تبدیل شدن به اپیدمی قرن 21 است. افرادی که مبتلا به COVID-19 هستند در معرض افزایش خطر ابتلا به اختلالات دستگاه تنفسی تحتانی مانند ذات الریه، سندرم پریشانی حاد تنفسی (ARDS) و حتی مرگ هستند.

:: برای توقف یا کند کردن عوارض مرتبط با COVID-19 ، باید گزینه های پیشگیرانه یا درمانی جدیدی ایجاد شود ::

  • طبق مقاله و گفته های دکتر حمید سجادی متخصص چشم، ویتامین D، پیش هورمونی است که، عملکردهای متعددی در تنظیم یا تحت تأثیرقرار دادن سیستم ایمنی ، انعقاد ، قلب و عروق ، سیستم عصبی مرکزی ، التهاب ، سرطان ، ترومبوز وریدهای عمقی ، آپنه خواب و عفونت های دستگاه تنفسی را به عهده دارد.

همانطور که توسط یک متا-آنالیز گزارش شده است ، نقش ویتامین D در کاهش عفونت های دستگاه تنفسی بسیار برجسته است. از زمان شروع کووید-19 بررسی های فراوانی در رابطه با میزان ویتامین D در شدت و مرگ و میر ناشی از کرونا انجام شده است.

دو عامل که در شدت کرونا ویروس (COVID-19) و میزان مرگ و میر آن دخیل است، عبارت است از:

  1. طوفان سیتوکین و ترشح مایعاتی توسط گلبول های سفید به دنبال کشتن ویروس کووید-19 و غرق شدن ریه در این مایع که می تواند منجر به مرگ شود. (در حقیقت جاییکه به علت تداوم ترشح و افزایش فاکتور های التهابی  در طوفان سیتوکینی و بروز دیسترس تنفسی، احتمال رخداد مرگ بسیار افزایش می یابد.)
  2. انعقاد خون که به دنبال ایجاد بیماری های متعدد دیگر مانند کاردیومیوپاتی یا انسفالوپاتی به پایان می رسد.

ویتامین D در هر دو این فرایند نقش اساسی دارد. لخته خونی که در مغز و قلب پیش می‌آید یا طوفان سیتوکین‌ها در ریه به علت کمبود ویتامین دی است، چرا که هر دو مورد گیرنده ویتامین دی دارند و اگر ویتامین دی پایین باشد باعث ایجاد انعقاد خونی و طوفان سیتوکینی در مبتلایان به کووید ۱۹ می شود.

از سال 2006 بررسی هایی از تاثیر ویتامین های D، B12  و A در بهبود پس از آسیب اعصاب چشمی انجام شد و  مشاهده شد بیماران مصرف کننده ی این ویتامین ها در زمان شیوع کووید، در صورت ابتلا به آن ، از نوع بسیار خفیف می گرفتند. بررسی های انجام شده نشان داد سطح ویتامین D این افراد در 50 تا 80 بود. هم چنین مطالعات دیگر حاکی از آن بود که :

  1. افرادی که سطح ویتامین D بالای 40 داشتند، هیچ کدام بستری نشدند.
  2. سطح ویتامین D افرادی که بین 40-30 بود، عوارضی متوسطی نشان داند که با دارو کنترل شدند.
  3. سطح ویتامین D افرادی که بین 30-20 بود، به کرونای شدید دچار شدند و برای درصدی از آن ها هم مرگ رخ داد.
  4. افرادی هم که سطح ویتامین D کمتر از 20 داشتند، در ICU بستری و در پی آن مرگ و میر در این گروه به شدت بالا بود.

لذا مصرف قرص‌های ویتامین D برای تامین این ویتامین در بدن و کاهش مرگ و میر ضروری است.

دستور و نحوه ی مصرف ویتامین D :

طبق مقاله ی منتشر شده از آقای دکتر حمید سجادی و همکاران، میزان دوز تجویز شده در همه ی افراد باید از فرمول زیر پیروی کند:

100 IU/Kg/Day

و این یعنی اگر فردی 20 کیلو است باید روزانه 2000 واحد ویتامین D دریافت کند و در فردی با وزن 70 کیلوگرم نیز باید 70000 واحد ویتامین D  در روز دریافت کند. به گفته ی ایشان 600 نفر در روز در ایران به دلیل کرونا فوت می کنند که علت فوتِ حدود 540 نفر از آن ها به دلیل کمبود این ویتامین در بدن است. یعنی در افرادی که بیماری زمینه ای ندارند وحتی لاغر هم هستد نباید در صورتی که رنج ویتامین D این افراد بالای 40 ng/ml به دلیل کرونا فوت صورت بگیرد.

               رنج نرمال ویتامین D مطابق با گایدلاین ها

مطالبق با گایدلاین ها رنج نرمال ویتامین D در این افراد بین 100-30 است و بالای 100 در برخی گایدلاین ها و 120 در بعضی دیگر، را سطح Toxic می نامند. ولی در مطالعه ی دکتر حمید سجادی و همکارانش و همچنین در مطالعات و برخی مقالات دیگر گفته شده حتی مینیمم رنج نرمال باید از 40 و یا 50 شروع شود و طبق گفته های آقای دکتر حمید سجادی به صورت کلی هر فرد با هر وزنی باید به میزان ۱۰۰ واحد ضربدر وزن خود در روز ویتامین دی مصرف کند و حتما سالی یکبار ویتامین دی خود را چک کند و حتما قبل از آزمایش 6 روز ویتامین دی مصرف نکرده باشد.

 

:: پیشنهاد ما به شما ::

ویتامین دیلی د3 مهبان دارو را جهت پیشگیری از کرونا و کاهش بستری، به شما پیشنهاد می دهیم.

ویتامین D

نحوه ی مصرف ویتامین D در افراد دارای مشکلات قلبی و عروقی:

 

یکی از نگرانی پزشکان در تجویز ویتامین D در افرادی که مشکل قلب و عروقی دارند رسوب Ca به دنبال مصرف این ویتامین است.

متخصصان قلب در گروه خاصی که عمل قلب شدند و یا مشکلات عروق قلبی دارند ویتامین K2 تجویز می کنند. ویتامین K2 یکی از بهترین ویتامین ها برای این دسته از افراد است زیرا به جلوگیری از مشکلات قلبی و عروقی کمک کرده و در پیشگیری از سفت شدن رگ های خونی بسیار کارآمد است. با توجه به آمار جهانی ، بیشترین دلیل مرگ در مردان نیز مربوط به بیماری های قلبی و عروقی است . طبق تحقیقاتی که در سال 2015 انجام شده است ، ویتامین K2 با مهار کلسیفیکاسیون شریان ها به سلامت قلب و عروق کمک کند زیرا پروتئین GLA ماتریکس را فعال کرده و از رسوب کلسیم در دیواره های رگ ها جلوگیری می کند .

بنابراین مصرف ویتامین D به همراه ویتامین K2 باعث ایجاد تعادلی در وجود Ca در رگ های قلبی می گردد و حتی مقادیر بالای Ca را نیز در عروق قلبی کاهش می دهد.

:: پیشنهاد ما به شما ::

اگر شما هم جز افرادی هستد که درگیر مشکلات قلبی و عروقی هستید، ویتامین دی کابان مهبان دارو را جهت پیشگیری از کرونا و ایجاد تعادل در سطح Ca در عروق قلبی، به شما پیشنهاد می دهیم.

 

ویتامین D

Dr.Raana.Manoochehri

Reference:

http://www.jocms.org/index.php/jcms/article/view/822/424