کدام مکمل ها می توانند به کاهش میگرن کمک کنند؟
میگرن و علائم آن:
بیش از 20 درصد خانم ها و 10 درصد از مردان در مقطعی از زندگی خود میگرن را تجربه می کنند.
“میگرن” به وضعیتی با حملات مکرر یا دوره هایی اشاره دارد که با سردردهای دردناک مشخص می شوند. علائم دیگری ممکن است همراه با سردرد باشد، همانند حالت تهوع، استفراغ، حساسیت به نور و …
درد در سردردهای میگرنی معمولا ضربان دار و متوسط تا شدید است. میتواند یک طرف یا هر دو طرف سر ایجاد شود. سردردهای میگرنی می توانند بین 4 تا 72 ساعت طول بکشند.
برخی از افراد مبتلا به میگرن نیز ممکن است با سردرد خود اورا را تجربه کنند. (اورا علائمی مانند اختلالات بینایی از جمله دیدن جرقه های نور، یا پدیده های حسی مانند گزگز و بی حسی و … هستند.)
برخی اوقات کم آبی بدن، استرس یا رژیم های غذایی می توانند آغاز کننده حملات میگرنی باشند.
برخی مکمل ها مطابق تحقیقات می توانند کمک کننده باشند:
ویتامین B2:
ویتامین محلول در آب B2 (ریبوفلاوین) در بسیاری از فرآیندهای متابولیک شرکت می کند. به طور طبیعی در گوشت، تخم مرغ، شیر، آجیل و… وجود دارد. این ویتامین در مسیرهای درگیر در ایجاد میگرن نیز می تواند نقش داشته باشد. توانایی ویتامین B2 در کمک به کاهش استرس اکسیداتیو و کاهش التهاب مغز احتمالا می تواند آن را به مکملی مناسب تبدیل کند.
دوره های میگرن با استرس اکسیداتیو و التهاب مغز همراه هستند. (به حالت عدم تعادل بین رادیکال های آزاد و آنتی اکسیدان ها در بدن استرس اکسیداتیو گفته می شود که می تواند منجر به پاسخ های التهابی شود.)
درباره ی مصرف ریبوفلاوین می توانید از داروساز خود مشورت بگیرید.
منیزیم:
منیزیم برای حفظ عملکرد اعصاب، فشار خون و عملکرد عضلات حیاتی است. کمبود منیزیم با سردردهای خفیف و متوسط و میگرن مرتبط است.
تصور می شود منیزیم به جلوگیری از فعال شدن بیش از حد گیرنده های سلولی مغز و کاهش سیگنال های پیش التهابی درگیر در ایجاد میگرن کمک می کند.
بر اساس تحقیقات قدیمی تر، مصرف مکمل های منیزیم ممکن است به ویژه در درمان سردردهای میگرنی قبل از قاعدگی موثر باشد. علاوه بر این، منیزیم در درمان اپیزودهای میگرنی که با قاعدگی مرتبط نیستند نیز مفید است. ( مصرف مقادیر بیش از حد منیزم می تواند باعث اسهال شود.)
جهت انتخاب مکمل منیزم با مناسب ترین دوز و راه مصرف با پزشکتان مشورت کنید.
ویتامین D:
کمبود ویتامین D با میگرن مرتبط می باشد. این احتمالاً به دلیل نقش آن در مبارزه با التهاب در مغز است. ویتامین D همچنین احتمالا باعث بهبود جذب منیزیم می شود و تولید موادی را که در طول حملات میگرنی افزایش مییابند راکاهش می دهد.
مطابق تحقیقات، مصرف مکمل های ویتامین D به طور قابل توجهی طول مدت، تعداد و شدت سردردهای میگرنی را در مقایسه با مصرف دارونما کاهش می دهد.
کوآنزیم Q10 :
کوآنزیم Q10 (CoQ10) دارای اثرات آنتی اکسیدانی در بدن می باشد و در برابر استرس اکسیداتیو مرتبط با میگرن حفاظت ایجاد می کند. کوآنزیم Q10 همچنین ممکن است سطح آنزیم هایی را که در طول حملات میگرنی افزایش می یابند و منجر به التهاب عصبی می شود را کاهش دهد.
در نهایت، ترکیب کوآنزیم Q10 با مکمل های دیگر، مانند ال-کارنیتین، منیزیم و… در درمان میگرن مفید به نظر می رسند. از تداخلات مهم کیوتن می توان تداخل آن با وارفارین را مثال زد.
توصیه می شود که قبل از ترکیب مکمل ها با پزشک یا داروساز خود صحبت کنید تا مطمئن شوید که مصرف آنها برای شما بی خطر است.
ملاتونین:
ملاتونین هورمونی است که شب ها در مغز ترشح می شود و کمک می کند به خواب بروید.
مصرف ملاتونین احتمالاً با محافظت از مغز در برابر مولکول های سمی، تنظیم انتقال دهنده های عصبی، تسکین درد و موارد دیگر ممکن است به جلوگیری از حملات میگرن کمک کند.
با این حال، تحقیقات در مورد استفاده از ملاتونین در پیشگیری از میگرن هنوز محدود است. ملاتونین به طور کلی بی خطر در نظر گرفته می شود، اما مطالعات بیشتری برای ارزیابی عوارض جانبی و اثربخشی احتمالی مورد نیاز است، به عنوان مثال افرادی که داروهای تضعیف کننده ی ایمنی، ضد دیابت، ضد انعقاد، ضد بارداری و … مصرف می کنند باید پیش از مصرف آن با پزشک مشورت کنند. همچنین مصرف آن به افراد با اختلالات کبدی، فشار خون بالا،سابقه تشنج و… توصیه نمی شود.